Ter Steege, een echte Nije Noaber!

Gepost op door Debby Nijenhuis in de categorie Nije Blog

Ter Steege

Al aan het begin van de verbouwing van de Nije Hoeve hadden we contact met Hans ter Steege.

Hij kwam om alles te bekijken en gaf meteen aan om te helpen.

Niet alleen zou hij 25.000,- aan manuren doneren, hij kocht ook voor 25.000,- aan obligaties én hij werd Noaber van de Nije Stichting!

 

We hadden echter nog wel eerst een klus te klaren met de sloop en het asbest en daarna ging eerste een andere aannemer aan de slag. Zo kwam het dat het uiteindelijk toch nog december werd voor de mannen van Ter Steege aan het werk konden gaan.

 

Ter Steege nam de klus van het dak op zich en de werkmannen hadden een methode bedacht waarbij het én op effectieve wijze zou kunnen én binnen de gesponsorde uren zou passen. Gezien de grootte van het dak leek dat in eerste instantie onmogelijk maar de mannen maakten hun woorden waar.

Samen met een enorme kraan van Kuiphuis werd er vlak voor vlak vakkundig platen op geschroefd en schoven de dakpannen telkens een stukje op waardoor er weer een ander gedeelte van het dak vrijkwam en ze daar dan weer een beschot op konden maken.

Als ze niet zoveel pech hadden gehad met het weer zou het voor de kerst dicht geweest zijn, maar ook de uren dat het buiten regende werden goed gevuld door binnen dan maar alvast isolatie op de grond te leggen.

 

Doordat er wat dakpannen miste ( inmiddels binnen maar moeten er nog op) kunnen we nog niet officieel ” vieren” dat het hoogste punt bereikt is echter is dit zo’n geweldige prestatie geweest dat we het al heel graag met grote dankbaarheid melden!

Wat een helden de mannen van Ter Steege, echt vakmensen, wat hadden we ze nog graag voor wat klussen aangehouden en wat zijn we dankbaar voor wat ze allemaal gedaan hebben!!

 

Dankjewel Hans, je bent echt een Nije Noaber in alle opzichten!!