Over ons

De Nije Stichting, het begon als een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad) én hun naasten en is inmiddels uitgegroeid tot een centrum voor begeleiding en ondersteuning bij kanker. Uiteraard is de inloopfunctie nog steeds aanwezig om het laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk te houden.

 

Alles is erop gericht om je verder te helpen na de diagnose kanker en ook om de naasten te steunen. Je bent welkom om te praten, maar ook voor een luisterend oor, een arm om je schouder, voorlichting, lotgenotencontact, therapie of een moment van rust en bezinning. Maar als je even niet bezig wil zijn met de ziekte en je zinnen wilt verzetten, kan dat tijdens verschillende sportieve of creatieve activiteiten. Je bent er welkom met al je vragen en wensen en we helpen je graag. Daarnaast zijn we inmiddels een multidisciplinair centrum op het gebied van zorg bij kanker en komen steeds meer professionals naar ons huis om het de gast makkelijker te maken. Op één plek of op loopafstand, en dat willen we realiseren in de Nije Hoeve.

 

Enkele activiteiten en mogelijkheden in ons huis en op loopafstand:

Yoga bij kanker

Massage bij kanker

Reiki

Schoonheidssalon

Voetreflextherapie

Coach

Hulp bij terugkeer maatschappij

(Creatieve) workshops

Therapeutisch tekenen ( zeer binnenkort)

Zingen voor je Leven met stembevrijding

Wolcafé

Protheses en Lingerie op aanvraag aanwezig

Haarwerken op aanvraag aanwezig

Voedingscoach

Wandelen

Fietsen

Bewegen met fysiotherapeut

Oedeemtherapie, huidtherapeut

Cosmetische tatoeages ( o.a. wenkbrauwen en tepeltatoeage) binnenkort op loopafstand

Kenniscentrum

Rouwverwerking

Jeugd projecten (starten in de Hoeve)

Eén op één gesprekken met ervaringsdeskundige

Wegwijzers en buddies

Lotgenotencontact

Patiëntenverenigingen bijeenkomsten

Lezingen

 

(enkele van bovenstaande activiteiten hebben we tijdelijk moeten stopzetten wegens gebrek aan ruimte en door de Covid-19 en zullen we zeer binnenkort in de Hoeve weer kunnen hervatten. Alle gemak onder één dak. Uiteraard hebben wij alle adressen en de sociale kaart in ons bestand en helpen we je graag verder indien je gebruik wilt maken van de diensten die op dit moment niet bij ons aanwezig zijn. We kijken graag naar een passende oplossing bij jou in de buurt of we komen naar je toe.

 

Veel van onze activiteiten worden verzorgd door professionals en worden (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

Kijk vooral zelf goed naar jouw eigen verzekering alvorens je een afspraak boekt.

Onze eigen activiteiten zijn vrijwel allemaal gratis en enkele kosten slechts een kleine eigen bijdrage om de materiaalkosten te dekken.